Sekswerkers mogen weer aan de slag: “Het was een hele zware tijd” – Een gesprek met Mrs Nadia bij SM Studio Almere (+video)

Na een lockdown van vijf maanden mogen sekswerkers weer aan de slag. Ook Privehuis Almere opende woensdagochtend weer de deuren. Het is het enige bordeel van de stad. Daar worden kamers verhuurd aan sekswerkers.

“We zijn blij dat we weer mogen beginnen”, vertelt SM-meesteres Nadia. Ze is ook gelukkig dat ze vandaag weer naar haar vertrouwde plek toe kan. “Het was een hele zware tijd voor onze branche. We mochten immers vijf maanden lang niet werken, dus hadden ook geen inkomen.” Sekswerkers hebben geen vergoeding gekregen van de overheid.

“Ik moest voor mezelf zorgen. De afgelopen vijf maanden heb ik met mijn familie doorgebracht.” Dat nu weer gewerkt kan worden, betekent veel voor Nadia. Ze had niet verwacht dat in haar sector al versoepeling zouden worden doorgevoerd. “Dit kwam als een verrassing.” Nadia is vooral blij om haar klanten weer te zien. Ook heeft ze de studio gemist: “We zijn hier als een familie. Ik hou van deze plek.”

Direct erg druk

De eigenaar van Privehuis Almere is Raymond. De lockdown was erg zwaar voor zijn bedrijf. “Je ziet je financiën omlaag gaan en je hebt geen idee wanneer je weer open mag.” De dames die bij hem kamers huren, wisten ook niet wat ze konden verwachten. Sommigen zijn daarom gestopt met sekswerk en hebben elders werk gezocht. “Ik heb met bijna alle dames contact gehouden. Ik heb zelfs sommige dames geholpen om sollicitatiebrieven te schrijven.”

Dat betekent nu dat Raymond weer druk op zoek is naar dames voor de kamers. Want sinds die opening van het bordeel, staat de telefoon roodgloeiend. “De kamers waren nu voor 80 à 90 procent volgeboekt. Van sommige dames is de agenda al de hele dag gevuld met afspraken, maar er zijn meerdere dames die wel een gaatje vrij hebben. We verwachten veel aanloop op woensdag en kijken daar met plezier naar uit.”

Geen registratieplicht

Klanten die het bordeel willen bezoeken worden gecontroleerd op klachten. Als ze symptomen van corona hebben, dan mogen ze niet naar binnen. “We kunnen ook de temperatuur controleren en we hebben bij de ingang en op de kamers desinfecterende zeep. Hygiëne is bij ons altijd belangrijk, dus ook nu besteden we daar goed aandacht aan.” De registratieplicht geldt hier overigens niet. Bij bibliotheken bijvoorbeeld wel.

Bron: Omroepflevoland.nl